Spring til indhold

Del din viden om byen

Oktober 2017

Del din viden om byen, københavner

Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv inviterer alle til at hjælpe med registreringen af tusindvis af historiske fotografier.

Det er københavnerne, der kender byen bedst. Du kender din gade og dit kvarter, men kan du genkende dine yndlingssteder på gamle historiske fotos?

Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv inviterer alle til at være med til at registrere de store fotografiske samlinger, som kan ses på hjemmesiden kbhbilleder.dk

Samlingerne rummer nemlig tusindvis af billeder, der er mangelfuldt registreret, og som kan få nyt liv, hvis københavnere, historienørder, fotografientusiaster, sporvognseksperter, modenørder og alle andre går sammen om den store opgave. Hver især ved vi ikke det hele, men sammen ved vi rigtig meget om Københavns historie.

Jeg håber, at rigtig mange københavnere har lyst til at være med,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Ved at bidrage skaber du noget, der både gavner her og nu, men også i fremtiden. Med dette spændende initiativ kan vi sammen føje masser af ny viden til Københavns historie,” tilføjer borgmesteren.

Afdelingsleder i Københavns Stadsarkiv Mads Neuhard uddyber:

Det er helt fundamentalt spændende og meningsfyldt at lade københavnerne tage aktiv del i berigelsen af deres egen kulturarv. Vi ved af erfaring, hvor dygtige og vidende vores mange brugere er”.

 

Sådan gør du

På hjemmesiden kan du bidrage ved at gøre tre ting: 

  • Du kan placere fotografierne på et kort, så det bliver registreret, hvor i byen billedet er taget. 

  • Du kan beskrive billedernes motiv med emneord.

  • Eller du kan skrive til museet og arkivet, hvis du har yderligere oplysninger om billedets datering eller fotograf.

For hvert billede, hvis beskrivelse forbedres, øges vores fælles viden om byens historie. og det bliver lettere at finde billeder om de emner, der interesserer dig.

Se kort instruktionsfilm på Youtube

 

Fakta:

Om kbhbilleder.dk

Sitet giver adgang til over 50.000 historiske fotografier, kort og tegninger af København. Billederne stammer fra Københavns Museum og Københavns Stadarkivs samlinger. Flere billeder bliver løbende gjort tilgængelige på sitet i takt med, at samlingerne digitaliseres og registreres.

Kbhbilleder.dk drives af Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv, som en del af Historie & Kunst i Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune. 

Om projektet

Når mange mennesker går sammen om at beskrive eller registrere et materiale, kaldes det crowdsourcing. Tanken er at omsætte ’the wisdom of the crowd’ til egentlige vidensressourcer, der enten kan bruges til forskning som fx på zooniverse.org eller til at gøre os alle klogere som fx på Wikipedia.

Ved at crowdsource samlingen af historiske fotografier bliver crowdens decentrale viden omsat til en fælles tilgængelig ressource, og fotografierne bliver mere anvendelig til formidling, forskning, oplevelse og inspiration.

 

Yderligere oplysninger

Afdelingsleder i Københavns Stadsarkiv, Mads Neuhard, tlf.: 60 23 33 85, mail: madsne@kff.kk.dk

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen kontaktes via pressechef Julie Stemann Monberg på tlf.: 24 98 22 60 eller mail: julie.monberg@kff.kk.dk