Spring til indhold

Regler og vilkår for deltagelse

Hvis du opretter dig som bruger på kbhbilleder.dk gælder disse vilkår og nedenstående privatlivspolitik. 

Sidst opdateret: 22. maj 2018

 

Regler for deltagelse

Som bruger skal du overholde de retningslinjer, der er beskrevet under Deltag.

Kbhbilleder.dk forbeholder sig ret til at blokere brugere, der ikke overholder reglerne.

 

Dine brugeroplysninger

Ved at oprette dig som bruger på kbhbilleder.dk giver du samtidig samtykke til at kulturinstitutionerne bag kbhbilleder.dk registrerer og behandler nogle oplysninger om dig og din adfærd på kbhbilleder.dk

Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver til trække dit samtykke tilbage og dermed få slettet dine brugeroplysninger ved at skrive til kbhbilleder@kff.kk.dk

Du kan herunder læse hvilke oplysninger, der registreres om dig, samt hvordan du bruges.

Læs om brug af cookies her.

 

Brug af personoplysninger

Når du opretter dig som bruger på kbhbilleder.dk registrerer vi følgende oplysninger om dig: Navn, brugernavn og email.

Hvis du bruger din Googleprofil til at logge ind med, registrerer vi yderligere: køn, alder, geografisk placering, samt hvilken enhed du bruger til at tilgå kbhbilleder.dk. Dette vil dog afhænge af, hvad du på forhånd har oplyst til Google, samt hvad du tillader din browser at opsamle om dig.

Derudover registrerer vi oplysninger om din adfærd på sitet, fx:

  • Hvilke billeder du giver emneord, samt hvilke emneord.
  • Hvilke billeder du placerer på kort, samt hvor du placerer dem.
  • Hvornår du er logget ind og hvor mange gange, du har logget ind.

Oplysningerne bruges til at dokumentere hvor stor brugerdeltagelsen er på kbhbilleder.dk, fx ved at vise Top 10 over mest aktive brugere, samt svare dig, hvis du bruger kbhbilleder.dks beskedfunktion.

Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser. Udleverer vi data til 3. part i forbindelse, med sådanne typer undersøgelser, vil det ske i anonymiseret form.

 

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig på kbhbilleder.dk, skal du rette henvendelse til kbhbilleder@kff.kk.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret.

Kbhbilleder.dk drives af Historie & Kunst, Stormgade 20 5. sal, 1555 København V. Dataansvarlig er Elisabeth Bloch, Københavns Stadsarkiv, elbloc@kff.kk.dk

 

Sletning af dine brugeroplysninger

Så længe du er aktiv på kbhbilleder.dk gemmer vi dine oplysninger.

Hvis du ikke har logget ind i 5 år slettes dine oplysninger, men dine bidrag fx i form af emneord vil blive gemt.

Ønsker du at få slettet dine oplysninger, skal du rette henvendelse til kbhbilleder@kff.kk.dk

 

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge Databeskyttelsesforordningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi bruger systemet Auth0 til at opbevare din brugeroplysninger.

Auth0 er en amerikansk virksomhed og dine data overføres derfor til et land uden for EU/EØS. Auth0 er imidlertid certificeret under EU-US Privacy Shield (privacyshield.gov/list), hvilket sikrer et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

Du kan læse mere om sikkerheden bag Auth0 her: auth0.com/security 

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" øverst på siden. 

 

Vilkår for metadata, der tilføjes af brugere 

De metadata - dvs. emneord, beskrivelser og geokoordinator - som du som bruger tilføjer til et billede på kbhbilleder.dk, tilhører den kulturinstitution, hvis samling billedet indgår i. Kulturinstitutionen kan være Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv eller andre institutioner, hvis samlinger er søgbare på kbhbilleder.dk

Som bruger har du ingen rettigheder i forhold til de metadata, du bidrager med.

Kulturinstitutionen stiller til metadata gratis til rådighed for offentligheden på kbhbilleder.dk og gemmer metadata for eftertiden, så den også i fremtiden kan anvendes at fx forskere og studerende.

Kulturinstitutionen kan bruge metadata frit på alle tænkelige platforme, både digitalt og analogt.

Ønsker evt. 3. part at bruge metadata, fx i form af udlevering af dataset eller via et API, kan det ske under licensen CC-BY-NC, som betyder at metadata må bruges frit, men ikke til kommercielle forhold og at kulturinstitutionen skal krediteres. Hvornår et brugsønske er kommercielt vurderes af kulturinstitutionen.

Kulturinstitutionerne bag kbhbilleder.dk forbeholder sig ret til at rette i de tilføjede metadata.